Steun ons

Gegadigden gezocht voor nieuw kloosterleven

22 augustus 2014
1 minuut

“Leef dus allen één van ziel en één van hart samen, en eer in elkaar God, want ieder van u is zijn tempel geworden."

Sint Augustinus

Wilma Sanders voelt al meer dan een jaar de roeping om een nieuw klooster te stichten. Zij is betrokken rooms-katholiek en moeder van twee volwassen zonen die zij alleen heeft opgevoed. Het beoogde klooster wil contemplatie enerzijds en dienst aan kerk en samenleving anderzijds combineren en hoopt zich te ontwikkelen in de lijn van de augustijnse traditie. Momenteel bestaat de initiatiefgroep uit drie vrouwen die de mogelijkheid onderzoeken om het nieuwe klooster (of misschien zelfs twee kloosters, een voor mannen en een voor vrouwen) van de grond te tillen. “We laten ons bij ‘onze’ plannen (Gods plan) mede inspireren door enkele paters augustijnen. Om dit vorm te gaan geven, hierin te groeien, elkaar te leren kennen en samen te bidden komen we één keer per twee weken bijeen op een zaterdagmiddag”, schrijft de initiatiefgroep. Mannen en vrouwen tussen de ca. 20 en 65 jaar die zich hierdoor voelen aangesproken of geroepen kunnen ter kennismaking aan de bijeenkomsten deelnemen.

Voor meer informatie zie: kloosterstichting.nl of neem contact op met Wilma Sanders, tel. 06-47123352 / 0499-474493, wilma_sanders1@hotmail.com. Adres van samenkomst: Weserlaan 8, Son en Breugel (N-Brabant).

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

cross