Steun ons

Gegadigden gezocht voor nieuw kloosterleven

22 augustus 2014
1 minuut

“Leef dus allen één van ziel en één van hart samen, en eer in elkaar God, want ieder van u is zijn tempel geworden."

Sint Augustinus

Wilma Sanders voelt al meer dan een jaar de roeping om een nieuw klooster te stichten. Zij is betrokken rooms-katholiek en moeder van twee volwassen zonen die zij alleen heeft opgevoed. Het beoogde klooster wil contemplatie enerzijds en dienst aan kerk en samenleving anderzijds combineren en hoopt zich te ontwikkelen in de lijn van de augustijnse traditie. Momenteel bestaat de initiatiefgroep uit drie vrouwen die de mogelijkheid onderzoeken om het nieuwe klooster (of misschien zelfs twee kloosters, een voor mannen en een voor vrouwen) van de grond te tillen. “We laten ons bij ‘onze’ plannen (Gods plan) mede inspireren door enkele paters augustijnen. Om dit vorm te gaan geven, hierin te groeien, elkaar te leren kennen en samen te bidden komen we één keer per twee weken bijeen op een zaterdagmiddag”, schrijft de initiatiefgroep. Mannen en vrouwen tussen de ca. 20 en 65 jaar die zich hierdoor voelen aangesproken of geroepen kunnen ter kennismaking aan de bijeenkomsten deelnemen.

Voor meer informatie zie: kloosterstichting.nl of neem contact op met Wilma Sanders, tel. 06-47123352 / 0499-474493, wilma_sanders1@hotmail.com. Adres van samenkomst: Weserlaan 8, Son en Breugel (N-Brabant).

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross