Steun ons

Franciscaanse beweging: stilstaan bij levensvragen - Activiteiten 2017

27 januari 2017
2 minuten

In de rubriek ‘Samen Lokaal’  brengt de Bezieling informatie over lokale levensbeschouwelijke initiatieven. Religie, spiritualiteit en levensbeschouwing zijn niet passé. En ‘ieder voor zich’? Het is maar net waar je kijkt. Deze keer: de Franciscaanse Beweging.  Zij brengt mensen samen in studie- en vormingsdagen, leesgroepen, meditatie en andere vormen van ontmoeting.

Wie vrijuit wil nadenken over het leven en levensvragen kan zich aansluiten bij een van de activiteiten van de Franciscanen. Op diverse plekken in het land en daarbuiten organiseren zij bezinnende bijeenkomsten. Op de website www.franciscaansebeweging.nl komen die lokale activiteiten samen. Het betreft een gevarieerd aanbod voor een breed publiek. Katholiek, protestant of buitenkerkelijk, jong of oud: iedereen is welkom. Men kan deelnemen aan één- of meerdaagse cursussen, wandelingen, studiedagen en bezinningsdagen. Zo is er op 31 januari in Nijmegen de cursus Het verlangen van de ziel over mystieke teksten en hun betekenis voor ons nu nog. In september organiseert het Vlaamse centrum TAU een Kalm-aan-reis in Assisi langs verschillende plaatsen die betekenisvol zijn geweest in het leven van Franciscus en Clara.

La Verna is een voorbeeld van een van de lokale initiatieven van de Franciscanen en is gevestigd in het Franciscaans centrum voor spirituele ontwikkeling en verbonden aan een communiteit van de Franciscanen in Amsterdam. Zie voor hun aanbod: www.laverna.nl

De Franciscaanse Beweging is geënt op het leven van de heiligen Franciscus en Clara. Zij leefden in eenvoud en vredelievendheid. Die manier van leven is overgenomen door de orde van Franciscanen en later ook door de Franciscaanse Beweging. Deze laatste is een zelfstandige en onafhankelijke vereniging voor mensen met interesse in de franciscaanse spiritualiteit.  De Franciscaanse Beweging wil bruggen bouwen tussen mensen en culturen, onder andere door mensen samen te brengen in hun activiteiten. Iedereen die zich aangetrokken voelt tot het gedachtegoed van de Franciscanen kan lid worden van de Franciscaanse Beweging of deelnemen aan een van hun activiteiten.

Voor het complete programmaoverzicht 2017 van de Franciscaanse Beweging en de mogelijkheid tot aanmelden voor de diverse activiteiten kijkt u op:

http://www.franciscaansebeweging.nl/activiteiten/overzicht/129//105/

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

cross