Steun ons

Elim: Bron in beweging- Programma januari t/m juni 2020

22 januari 2020
2 minuten

Komende maanden biedt de Elim-communiteit van de Fraters van Tilburg weer een gevarieerd cursusprogramma. De naam Elim is ontleend aan het Bijbelboek van de Uittocht (Exodus). Elim was de eerste pleisterplaats op de tocht van de Israëlieten door de woestijn, de eerste plaats waar ze hun dorst konden lessen aan de bron en uit konden rusten; kortom: een oase. Precies dat wil de Elimgroep in onze samenleving zijn.

De doelstelling van de Elim-communiteit is gastvrijheid bieden binnen een christelijke setting. Dit gebeurt onder andere door het bezinnende programma  ‘Bron in Beweging’. De komende maanden organiseert Elim verschillende cursussen, workshops en meditaties.

Het gemeenschapsleven staat centraal binnen de Elim-communiteit en dat straalt af op het aanbod: in nagenoeg elke bijeenkomst is er tijd ingeruimd voor uitwisseling en dialoog.

Een greep uit het aanbod:

In januari en februari is er een reeks van vier avonden over psalmen. Elke avond kent een andere gastspreker, onder andere de bekende karmeliet Kees Waaijman.

Er zijn twee filmavonden, in februari (Een zoete smaak van het leven) en maart (Layla M.), waarbij het nabespreken van de gezamenlijk bekeken film een dialoog op gang wil brengen.

In het kader van christendom en moderniteit is er op 18 maart een bijeenkomst onder de titel: De bevrijding die van het christendom uitgaat. Hoe kan solidariteit gestalte krijgen in een geïndividualiseerde maatschappij? Filosoof Kees Vuyk is de inleider van deze avond.

In de vastentijd is er op 25 maart het muzikale programma: Met passie op weg naar Pasen. Deelnemers luisteren naar fragmenten van passiemuziek en hoogleraar oecumenica Peter Nissen geeft uitleg over de context van de muziek.

Op 4 april is er een schrijfdag onder de noemer: Zichtbaarheid. Zichtbaar zijn. Wat betekent dit voor jou? Schrijven kan inzicht en overzicht bieden in je bestaan. Onder leiding van een schrijfcoach (her)ontdekken deelnemers wat in hen leeft.

Het complete programma en mogelijkheid tot aanmelden staat op:

www.elimgroep.nl

Ontvangt u het programmaboekje liever op papier of heeft u een vraag? Neem dan contact op via:

E-mail: stiltecentrum@elimgroep.nl
Telefoon: 013- 46 38 505
Elimgroep Tilburg
Schiphollaan 30,
5042 TR Tilburg

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

Betaalmethode
American Express
MasterCard
Visa
Ondersteunde creditcards: American Express, MasterCard, Visa
 
Geen titel(Vereist)
cross