Steun ons

Ekklesia Den Haag - Veelkleurig in opvatting en ritueel

28 oktober 2014
1 minuut

In de serie ‘samen lokaal’ presenteert de Bezieling plaatselijke levensbeschouwelijke initiatieven. De Ekklesia Den Haag komt twee maal per maand bijeen. Ze hebben geen vaste voorganger. "Vieringen voorbereiden en uitvoeren doen we zelf."

Ekklesia Den Haag is een kleine oecumenische groep, die twee keer per maand samenkomt in de Barthkapel, in de binnenstad van Den Haag.

Oecumenisch wil zeggen dat we wortelen in verschillende (christelijke) tradities. In de vieringen is dan ook ruimte voor een veelkleurigheid aan opvattingen en liturgische vormen en rituelen.

We bereiden onze vieringen voor met wisselende groepjes en voeren die ook zelf uit. We hebben dus geen vaste voorgangers. De thema’s voor de vieringen stellen we jaarlijks gezamenlijk vast.

We voelen ons verwant met groepen als de Amsterdamse Studentenekklesia en de Dominicusgemeente Amsterdam en zingen muziek van Huub Oosterhuis en andere moderne lieddichters.

Onze bijeenkomsten zijn meestal op de tweede en vierde zondag van de maand. Wil je een keer bij ons komen kijken? Dan ben je van harte welkom in de Barthkapel, Brouwersgracht 2K, Den Haag. (Kijk op het rooster voor de precieze data).

Meer informatie: Cees de Gier, telefoon: 070 3463788  of 0652110550, e-mail: ceesdegier@tiscali.nl, of zie onze website: www.ekklesiadenhaag.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

cross