Steun ons

Ekklesia Den Haag - Veelkleurig in opvatting en ritueel

28 oktober 2014
1 minuut

In de serie ‘samen lokaal’ presenteert de Bezieling plaatselijke levensbeschouwelijke initiatieven. De Ekklesia Den Haag komt twee maal per maand bijeen. Ze hebben geen vaste voorganger. "Vieringen voorbereiden en uitvoeren doen we zelf."

Ekklesia Den Haag is een kleine oecumenische groep, die twee keer per maand samenkomt in de Barthkapel, in de binnenstad van Den Haag.

Oecumenisch wil zeggen dat we wortelen in verschillende (christelijke) tradities. In de vieringen is dan ook ruimte voor een veelkleurigheid aan opvattingen en liturgische vormen en rituelen.

We bereiden onze vieringen voor met wisselende groepjes en voeren die ook zelf uit. We hebben dus geen vaste voorgangers. De thema’s voor de vieringen stellen we jaarlijks gezamenlijk vast.

We voelen ons verwant met groepen als de Amsterdamse Studentenekklesia en de Dominicusgemeente Amsterdam en zingen muziek van Huub Oosterhuis en andere moderne lieddichters.

Onze bijeenkomsten zijn meestal op de tweede en vierde zondag van de maand. Wil je een keer bij ons komen kijken? Dan ben je van harte welkom in de Barthkapel, Brouwersgracht 2K, Den Haag. (Kijk op het rooster voor de precieze data).

Meer informatie: Cees de Gier, telefoon: 070 3463788  of 0652110550, e-mail: ceesdegier@tiscali.nl, of zie onze website: www.ekklesiadenhaag.nl

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross