Steun ons

Dominicanenklooster Huissen: centrum voor bezinning, bezieling en beweging - Activiteiten 2017

20 december 2016
1 minuut

Onder het motto religie leeft, brengt de Bezieling in de rubriek ‘Samen Lokaal’ informatie over lokale levensbeschouwelijke initiatieven. Religie, spiritualiteit en levensbeschouwing zijn niet passé. En ‘ieder voor zich’? Het is maar net waar je kijkt. Deze keer: Dominicanenklooster in Huissen (Gld): een open huis dat de sfeer ademt van rust en bezinning.

Dominicanenklooster Huissen is een centrum voor bezinning, bezieling en beweging. Deze slogan klinkt door in het nieuwe en uitgebreide spiritueel activiteitenprogramma voor 2017. Een aanbod dat is samengesteld voor een breed publiek. Men kan deelnemen aan één- of meerdaagse cursussen, workshops of retraites van studieuze, bezinnende of creatieve aard. Zo is er van 20 t/m 22 januari een zangweekend Zin in Zingen waarin de vreugde van het samen zingen voorop staat. De retraite dag Mijn innerlijk Kompas op 11 februari biedt deelnemers de mogelijkheid (opnieuw) te leren vertrouwen op hun intuïtie. Maar er is veel meer; zie het activiteitenaanbod.

Het Dominicanenklooster in Huissen bestaat ruim 150 jaar en wordt bewoond door een kleine communiteit van acht dominicanen. Om de dominicaanse missie - verkondigen van het Evangelie - voort te zetten in de huidige tijd werd een bezinningscentrum opgericht, dat in 2008 werd omgedoopt tot 'Dominicanenklooster Huissen' met allerlei inspirerende activiteiten. Naast de kloosterlingen werken er in het centrum, ca. 30 medewerkers en een aantal vrijwilligers.

Voor het complete programmaoverzicht 2017 van het Dominicanenklooster in Huissen en de mogelijkheid tot aanmelden voor de diverse activiteiten kijkt u op:

www.kloosterhuissen.nl/programmas

 

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

cross