Steun ons

Dominicanen maken radio en podcast

5 juli 2016
2 minuten

De Orde der Dominicanen presenteert deze zomer Radio Zondag, een podcast en radioprogramma in het kader van hun achthonderdjarig bestaan. Presentatie is in handen van Annemiek Schrijver en Wilfred Kemp. De zevendelige serie - gemaakt in samenwerking met de KRO-NCRV - is vanaf 10 juli wekelijks te beluisteren als onderdeel van het programma Zin in Weekend op Radio 5. De afleveringen zijn tevens als podcast te beluisteren via iTunes en de site van de Dominicanen.

Radio Zondag bestaat uit gesprekken met moderne zinzoekers en reportages over de breuklijnen van het leven. Een zin uit de song ‘Anthem’ van Leonard Cohen vormt de leidraad van de uitzendingen:  ‘There is a crack in everything, that’s where the light comes in’. Hoe kijken moderne zinzoekers naar de barsten in het leven waar het licht doorheen komt schijnen? Hoe kijken ze naar de zeven sacramenten, de traditionele markeringen van de breuklijnen? Wat is de betekenis van levensgebeurtenissen zoals geboorte, huwelijk, rouw, maar ook het vinden van een gemeenschap, of van je eigen lot?  Radio Zondag wordt afwisselend gepresenteerd door Annemiek Schrijver en Wilfred Kemp.

In zeven afleveringen wordt gesproken met onder meer theatermaakster Marjolein van Heemstra, voormalig studentenpastor Theo Koster, filosoof en schooldirecteur Henk Oosterling, lid van de Hoge Raad Ybo Buruma, psychiater Dirk de Wachter, filmmaker Beri Shalmashi en cultureel antropoloog Yvon van der Pijl.

De podcast is vanaf 10 juli te vinden in de iTunes-store en op 800JaarDominicanen.nl. Vanaf zondag 10 juli zendt Radio 5 tussen 18.00 en 19.00 uur wekelijks een aflevering uit, die de zaterdag erop wordt herhaald.

800 jaar Dominicanen

Deze podcast wordt gemaakt ter ere van het 800-jarig bestaan van de predikersorde Dominicanen. Dit jubileumjaar wordt luister bij gezet door in gesprek te gaan met moderne zinzoekers: radiomakers, maar ook schrijvers, bierbrouwers en ontwerpers. Meer informatie over het jubileumjaar van de Dominicanen en alle (andere) activiteiten is te vinden op 800JaarDominicanen.nl. De Dominicanen zijn ook te volgen via Twitter en Facebook.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

cross