Steun ons

De Bezieling gaat door als deel van Volzin

26 januari 2024
2 minuten

Aan alle lezers van de Bezieling

Eind vorig jaar berichtten wij u over de beëindiging van het Bezielingproject in zijn huidige vorm. (Zie voor de overwegingen de extra Nieuwsbrief van 10 oktober 2024.) Tevens meldden wij dat we een doorstart onderzochten.

Het verheugt ons u nu te kunnen berichten dat er een overeenstemming is bereikt met Volzin Magazine BV over een doorstart van de Bezieling. Met ingang van 1 februari 2024 neemt het mediabedrijf de Bezieling over. Naast een magazine dat tien keer per jaar in druk verschijnt, is Volzin een actief en zich ontwikkelend online platform dat qua visie dicht bij de Bezieling staat. De doorstart komt kort gezegd op het volgende neer:

• Volzin zal een ruime selectie van de ruim 1500 Bezielingartikelen opnemen in zijn eigen website, als een aparte collectie, naast bestaande collecties (zie volzin-site). Alle overgenomen artikelen krijgen een ‘Bezieling-tag’, en blijven als zodanig vindbaar en gratis toegankelijk. Elke auteur van de Bezieling krijgt zijn/haar eigen pagina met een kort paspoortje.
• Naast de Bezieling-collectie op de website zal Volzin in de jaargang 2024 van het magazine in ieder nummer plaats inruimen voor ‘het beste uit tien jaar Bezieling’.
• Verder is het de bedoeling dat de Bezieling-collectie een eigen signatuur behoudt én aanvulling krijgt. De auteurs van de Bezieling krijgen een uitnodiging om voor de Volzin-website en/of het magazine te blijven schrijven. Voor de langere termijn hoopt Volzin een eigen ‘Bezieling-redacteur’ te kunnen aanstellen om het eigene van de Bezieling binnen Volzin een plek te kunnen blijven geven.

De integratie zal gefaseerd plaatsvinden in de loop van de eerste helft van 2024. De Bezielingsite zal tot 1 juli 2024 statisch online blijven en na die datum als zelfstandige site worden opgeheven.

De abonnees op de Nieuwsbrief ontvangen voortaan, als zij dat willen, de wekelijkse Nieuwsbrief van Volzin, met daarin ook berichten over de Bezielingcollectie. Nog geen abonnee? Meld u aan voor de gratis Nieuwsbrief van Volzin 

Wilt u kennismaken met VOLZIN Magazine? Er zijn verschillende abonnementsvormen, zowel voor het magazine als de online-versie, zie daarvoor:
www.volzin.nl/abonnementen.

Ook Volzin kent donateurs. Hun bijdragen maken bijzondere projecten mogelijk, zoals de aanstelling van een Bezieling-redacteur (zie www.volzin.nl/doneren).

Ten slotte willen wij uw hartelijk danken voor uw belangstelling in de Bezieling in de afgelopen jaren. We hopen dat u vanaf 1 februari de weg naar de Bezieling binnen het online-platform van Volzin Magazine zult weten te vinden. U bent daar van harte welkom!

Met hartelijke groet,

Bestuur en redactie van de Bezieling

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

cross