Steun ons

Brabantse zusters geven stokje door aan zinmakers van nu - Genomineerd voor Erfgoedprijs 2017

27 september 2017
2 minuten

Het verhalenproject 'De Verschilmakers' van de Witte Zusters is genomineerd voor de Brabantse Erfgoedprijs 2017. De Verschilmakers is een van de drie finalisten. Het woord is nu aan het publiek. Iedereen mag stemmen!

Door Marina van Dalen

De zusters, officieel de Missiezusters van Onze Lieve Vrouw van Afrika, zijn al meer dan 100 jaren geworteld in Brabant. Als zij niet in Afrika waren, woonden en werkten zij in het moederhuis in Esch of in een van de huizen in Den Bosch, Boxtel of Sterksel. Vandaag de dag wonen nog zo’n vijftig zusters in Boxtel, Eindhoven en Nuland. De zusters zijn gekend in Brabant. Ook in hun ouderdom zijn zij actief bij tal van vrijwilligersprojecten.

Verhalen bewaren

De zusters zijn ver boven de tachtig. Zij delen hun ervaring zo lang het nog kan. Met de Erfgoedprijs kunnen we hun bijzondere ervaringen vastleggen en bewaren, in woord en beeld. Dat is belangrijk. Erfgoed gaat om mensen en hun verhalen. Door mee te stemmen kun u ons helpen de levende geschiedenis van de zusters te bewaren. Verhalen over missie in Afrika, een leven lang barmhartigheid en een bijzondere verbinding met Brabant.

Zingevers van nu

De verhalen van de zusters zijn een uitgestoken hand naar de samenleving: wat is jouw verhaal en waar zet jij je voor in? In verhalenproject De Verschilmakers gaan de Witte Zusters in gesprek met zingevers van nu. (Jonge) mensen die gedreven en actief zijn in zorg, sociaal ondernemen, vrijwilligerswerk, onderwijs, vluchtelingenwerk of andere dingen. Zo geven de zusters het stokje door aan de verschilmakers van nu. Met de Erfgoedprijs kunnen we ook hunt verhalen delen! Zo verbinden we toen en toekomst en bouwen we samen aan een barmhartig Brabant. Op www.wittezusters.nl vindt u meer informatie over de Missiezusters van Onze Lieve Vrouw van Afrika.

Ga naar www.erfgoedbrabant.nl/stem en stem op De Verschilmakers! Stemmen kan tot en met zondag 1 oktober, 23.59 uur

Brabantse Erfgoedprijs

Toen en toekomst reiken elkaar de hand. Dat is de achtergrond van de Brabantse Erfgoedprijs. Deze tweejaarlijkse prijs geeft een stimulans aan innovatieve en creatieve erfgoedprojecten die een podium verdienen. De Brabantse Erfgoedprijs bestaat uit een geldbedrag van € 10.000,- en een begeleidingstraject van Erfgoed Brabant.

Naast het project 'De Verschilmakers' van de Witte Zusters zijn genomineerd 'Het Levensboek van de Expeditie Nassau'; over het vestingverleden van Steenbergen en 'Blind Walls Galery'; muurschilderingen van meer dan 65 lokale en internationale ontwerpers in Breda.

Zie: erfgoedbrabant.nl

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross