Steun ons

Bezinnen en bezielen - Dominicanenklooster Huissen heeft ruim aanbod

24 augustus 2015
2 minuten

Het Dominicanenklooster in Huissen is al ruim 150 jaar een open huis voor mensen die zoeken naar bezinning en bezieling. Zowel individuen als organisaties zijn welkom. Men kan ruimtes huren en er is een uitgebreid programma-aanbod: retraites, workshops, cursussen, studieactiviteiten, concerten, etc. Het kloosterritme, de vieringen en de sfeer van rust en verstilling bieden een inspirerende omgeving. Het klooster draagt met hart en ziel bij aan menselijk welzijn en een humane samenleving.

Het klooster in Huissen is een open huis voor mensen en organisaties om zich te bezinnen en innerlijk vrij te worden. Het klooster wil mensen tot hun recht laten komen, zodat zij kunnen bijdragen aan een menselijker samenleving, zowel privé als in werk. Het klooster richt zich in het bijzonder ook op de kwetsbaren in de samenleving, op jongeren en op vrijwilligers. Een dominicaanse communiteit bewoont het huis. De communiteit leeft vanuit het verhaal van Jezus en vertelt dit in de huidige samenleving verder. Echtheid, een vrije en kritische geest zijn belangrijke waarden. Daarvoor zoekt men inspiratie bij de stichter van de orde, Dominicus de Guzman (1170-1221). De medewerkers en vrijwilligers van de Stichting Dominicanenklooster organiseren en verzorgen de activiteiten in het klooster, zoals retraites, programma’s en concerten, vanuit het dominicaans gedachtengoed. Daarnaast zorgen zij ook voor de vele instellingen die ruimtes huren in het klooster.

Een greep uit het programma (najaar 2015): 

 • Mindful omgaan met verlies
 • Bijspijkerdagen Recente ontwikkelingen in theologie en religiestudies
 • Zomerlieddag
 • Camini: een stilte-wandeling over loslaten
 • Zomerinspiratieweek Bundel je kwaliteiten - voor vrouwen met een smalle beurs
 • Persoonlijk verlies in verdiept perspectief
 • Vrijdagretraite Herademen
 • Studieweek Gregoriaans Jubilate deo
 • Noveen - Bezinning en reflectie op leiderschap
 • Jezelf ontmoeten in de stilte (5 daagse)
 • Workshop stemexpressie De passie van je stem
 • Iconen week
 • Kloosterwandeling
 • Nobody is perfect
 • Kloosterweekend met Meester Eckhart

Voor een overzicht van het programma 2015/2016 zie de website: www.kloosterhuissen.nl/programmas

Contactgegevens
St. Dominicanenklooster Huissen
Stadsdam 1, 6851 AH Huissen
026 326 44 22
info(at)kloosterhuissen.nl
www.kloosterhuissen.nl
Openingstijden secretariaat: werkdagen 08.30 - 16.30 uur

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross