Steun ons

Bezielingcolumnist ontmoet paus Franciscus

9 november 2013
1 minuut
Hoofdredacteur Annemarie Scheerboom met Omega-glossy
Hoofdredacteur Annemarie Scheerboom met Omega-glossy

glossy OmegaBezielingcolumnist Annemarie Scheerboom heeft eind oktober een Nederlandse glossy over de Wereldjongerendagen persoonlijk aan paus Franciscus overhandigd. De glossy is een speciale uitgave van het katholieke jongerentijdschrift Omega Magazine, waarvan Annemarie hoofdredacteur is.

De speciale editie staat vol met verhalen, artikelen en fotoreportages over de Wereldjongerendagen. De glossy is een soort herinneringsboek en tevens symbool van het enthousiasme van Nederlandse jongeren, aldus de redactie.

Het was de tweede keer in een half jaar tijd dat Annemarie oog in oog stond met Paus Franciscus. Tijdens de Wereldjongerendagen sprak zij de paus toe namens de Europese jongeren en begroette zij hem op het hoofdpodium. Ook eindredactrice van Omega, Marianne Visser Klaarwater, was bij de overhandiging van de glossy in Rome aanwezig.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross