Steun ons

Anders dan markt of overheid - geloof in organisaties

4 juni 2015
1 minuut

Welke inspiratie voor je werk haal je uit de protestant- of katholiek-christelijke identiteit van je organisatie? In dit boek geven zestig leidinggevenden uit zorg, onderwijs en bedrijfsleven antwoord op deze vraag. Hebben de waarden van vroeger nog waarde? Vormen ze nog een inspiratie voor het werk van alledag? Zo ja, hoe dan?

De verhalen zijn geschreven in de vorm van een speech voor de medewerkers van de organisatie. Dat heeft het voordeel dat steeds kort en bondig naar de kern wordt gegrepen. Het nadeel is dat je als lezer wordt geconfronteerd met een groot aantal korte teksten, wat een gefragmenteerd geheel oplevert. Ook moet je steeds door de obligate aanhefjes heen - "Welkom allemaal, wat geweldig dat jullie hier vandaag allemaal bij elkaar zijn."

De veelkleurigheid van de antwoorden is groot. Uit de bijdragen spreekt zowel vanzelfsprekendheid als verlegenheid over de christelijke identiteit van de eigen organisatie.

Toch is er volgens de samenstellers in alle verscheidenheid ook een grote gemene deler: de liefde voor mens en omgeving inspireert om de dingen anders te doen dan de markt, de overheid en de geseculariseerde samenleving soms verwachten.

 

geloof in je werk coverWim Kuiper, Thijs Tromp, Jan Hoogland e.a., Geloof in je werk - 60 voorbeelden van christelijke en katholieke inspiratie -, Pamflet2.nl, 204 blz.

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross