Steun ons

‘Laat de hoop niet varen’

30 September 2023
1 minuut

Op 30 september a.s. organiseert Mariënburg, samen met Bezield Verband Utrecht, 2of3bijEEN en Leerhuis Ekklesia Amsterdam, een muzikale middag over de hoop onder de titel ‘Laat de hoop niet varen’: over de Bijbelse hoop op een betere wereld dan deze: zonder slavernij, oorlog, klimaatcrisis en gebrek aan solidariteit met armen en vluchtelingen. Met de vraag: wat mogen we hopen en wat kunnen we doen.

Huub Oosterhuis schreef daarover een cyclus teksten onder de titel Uitgeleid, die door Tom Löwenthal op muziek werd gezet. De teksten worden gelezen, toegelicht, besproken en daarna gezongen door het koor van Ekklesia Amsterdam en solisten, begeleid door een klein muzikaal ensemble. Het geheel staat onder leiding van de componist.

Centraal in het muziekstuk staat de oproep uit het boek Leviticus:: ‘Als je broeder diep is weggezakt, zul je hem vasthouden. Hij zal overleven naast jou.’ Plaats van handeling: de Open Hof in Culemborg, op 8 loopminuten van het station. Inloop en koffie: 13.30 uur. Aanvang: 14.00 uur. Het duurt tot circa 17.30 uur. Entree: € 15,-.

Aanmelden voor een muzikale middag over de hoop

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van Agenda & Tips

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

cross