Steun ons

Abdijbezinningsdagen: Van wonde naar verwondering (4-6 nov.)

26 augustus 2022
3 minuten

Ze wonen, werken en leven in het groene hart van Brabant, de gemeente Oisterwijk. Ze beschouwen zich als enthousiaste metgezellen in de zoektocht naar een zinrijk leven. Karin Segers en Jan Daem timmeren al een heel aantal jaren aan de weg met hun spirituele bezinningsactiviteiten onder de noemer 'Metgezel in zingeving. Word wie je ten diepste bent'.

Samen met een aantal andere vrijwilligers zijn Karin Segers en Jan Daem bedenkers en uitvoerders van ontmoetings- en zingevingsactiviteiten zoals Abdijmeerdaagsen; Dialoogtrainingen (bijv. ‘Verbindende communicatie’); Levenskunst voor wie goed oud wil worden; en Rouwbegeleiding (individueel en lotgenotengroepen)

Voortdurende groei

Als metgezellen in zingeving geloven zij in "een voortdurende groei voor elke unieke mens”, schrijven zij op hun website. Daarbij verwijzen ze naar het verhaal van de Emmaüsgangers (Lucas 24,13-25) “uit de rijke christelijke traditie”, als een van hun inspiratiebronnen.

Metgezel in Zingeving laat zich inspireren door religieuze, psychologische en filosofische wijsheden en ervaringen. Zij leggen daarbij de verbinding tussen inzichten uit Oost en West. Het aanbod vindt plaats zonder winstoogmerk en is laagdrempelig wat kostprijs betreft, zodat de niet-materiële rijkdom van het gezamenlijk zoeken naar zin voor iedereen toegankelijk blijft. Tegelijkertijd wil het aanbod kwalitatief hoogstaand zijn: “Een unieke persoonlijke zingevende verdieping.”

Voor meer informatie over de activiteiten van Metgezel in Zingeving, zie: www.metgezelinzingeving.com

Jan Daem, geboren en getogen Gentenaar, was meer dan dertig jaar werkzaam als leraar in het technisch secundair onderwijs, waarvan de laatste tien jaar als vertrouwensleerkracht.
Studeerde Gezinsbegeleiding en gezinsvervanging aan het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen in Brussel samen met bijscholing  Psychosociale gerontologie. Daarnaast is hij afgestudeerd als pastorale werker aan het Hoger Diocesaan Godsdienstinstituut in Gent. Jan is bijzonder geïnteresseerd in filosofie en contextuele therapie en hij specialiseerde zich in rouwbegeleiding voor volwassenen en kinderen.

Karin Segers, geboren in Tilburg en deels getogen in Oisterwijk, is meer dan dertig jaar in diverse functies werkzaam als politieambtenaar bij de Nederlandse Politie. Zij studeerde af aan de Radboud Universiteit in Nijmegen in de Wetenschappelijke Interreligieuze en Interculturele Spiritualiteitstudies. Zij is NAC Life-Coach (Neuro Asscociative Conditioning) en trainer Verbindende Communicatie. Daarnaast volgde zij diverse cursussen met Bijbelse en psychologische thema’s. Karin heeft bijzondere belangstelling voor de natuur, mystiek en de elkaar aanvullende inzichten uit de psychologie en spiritualiteit.

Van wonde naar verwondering

Een jaarlijks terugkerend aanbod is de ‘Abdij- en bezinningsmeerdaagse’ in de Abdij van Postel. 

Dit jaar vindt die plaats van 4 tot en met 6 november. Het thema luidt: “Vanuit de wonde, samen op weg naar verwondering”. Je gaat drie dagen intensief met elkaar aan de slag met diverse werkvormen en interactieve uitwisseling. 

Elk mensenleven kent wonden die geheeld willen worden. Door een spirituele benadering van deze wonden kunnen zij een bron gaan vormen om opnieuw uit te groeien tot verwondering. Daarbij zijn mededogen en overgave bijzondere aandachtspunten. “Naast de interactieve uitwisseling besteden we aandacht aan stilte en meditatie om te komen tot wat wezenlijk is, de kern van ons Zijn. In het hart van de stilte gebeuren de grote dingen en worden de geheimen van het leven fluisterend hoorbaar. Het geluid van de stilte leidt naar werkelijke vrede en vreugde in ons leven, een weg van innerlijke bevrijding die doorwerkt in ons dagelijks bestaan.”

Praktische informatie

Datum en tijd: vrijdag 4 november 2022 vanaf 09.15 uur t/m zondag 6 november 2022, 16.30 uur

Locatie: Abdij van Postel.

Uiterste inschrijvingsdatum:  vóór maandag 17 oktober 2022.

Kosten: € 190,- euro per persoon (incl. eten, overnachtingen en lakenpakket)

Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 12.

Meer informatie, zie website

INSCHRIJVEN

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross