Logo van de Bezieling
4 april 2022

Beste lezer,

Graag bieden wij u weer een serie nieuwe artikelen aan, recent verschenen op de Bezieling.Met hartelijke groet,

Team de Bezieling

De gave der tranen

Het leven is door en door kwetsbaar, iets wat we soms maar moeilijk kunnen accepteren. Willem Jan Otten en Marieke Lucas Rijneveld maken juist daar plaats voor in hun werk. Vorige week donderdag ging Erik Borgman daarover met hen in gesprek, in de Utrechtse Jacobikerk. Over 'De gave der tranen' en 'Binnensmondse jubel'

Auteur: Erik Borgman

Lees verder
De gave der tranen

Roeping

Roeping
De doeken van de Italiaanse schilder Caravaggio (1571-1610) lijken licht uit te stralen. 'De Roeping van Mattheüs' is in dit opzicht onovertroffen. Maar wie is op dit schilderij eigenlijk de geroepene?

Auteur: Eric Corsius

Lees verder

Vredeswerker Gied ten Berge: “Oekraïners lijden voor onze vrijheid”

“Rusland kent een toxische mix van religie, nationalisme en populisme. Toch moeten we niet praten over ‘de Russen’ of over ‘Rusland’”, vindt Gied ten Berge, jarenlang werkzaam in de vredesbeweging Pax Christi en IKV. Hoe houdbaar is 'actieve geweldloosheid', kern van het beleid van de vredesbeweging? “Ik ben wel van de vredesbeweging, maar niet van de lieve vrede.” 

Auteur: Cees Veltman

Lees verder
Vredeswerker Gied ten Berge: “Oekraïners lijden voor onze vrijheid”

Gebruiksaanwijzing ontbreekt

Gebruiksaanwijzing ontbreekt
In een wereld en tijd waarin de mensheid zo overheersend aanwezig is, dat zij aan haar succes ten onder dreigt te gaan, probeert Paulien van Bohemen een stapje terug te doen en te luisteren naar het geheim der dingen zelf. Wat hebben zij óns te vertellen? Deze keer: geluk. "Ik kan behoorlijk ongrijpbaar zijn."

Auteur: Paulien van Bohemen

Lees verder

Hoe niets doen de wereld redt…

Arjan Mulder schreef een manifest voor een leefbare aarde. In een vlotte en leesbare schrijfstijl onder een prikkelende, min of meer provocerende, titel ‘Hoe niets doen de wereld redt’.

Auteur: Wouter ter Braake

Lees verder
Hoe niets doen de wereld redt…

Lichaam van Christus

Lichaam van Christus
Hoewel te wonderlijk om er woorden bij te vinden, staat Marga Haas stil bij het 'lichaam van Christus'. "Je bent het al, maar je wordt het ook steeds meer. Een proces van levenslange omvorming".

Auteur: Marga Haas

Lees verder

Agenda

6 april - Debat: ‘Religie, Politiek en Keuzen in tijden van oorlog’

23 april - Onze vader was priester: talkshow over kinderen van uitgetreden priesters

Over ons

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft. De Bezieling is onafhankelijk, gratis toegankelijk en reclamevrij