Steun ons

Domme dingen van Lisette Thooft

4 oktober 2013
1 minuut
BOE_DommeDingen160Wie domme dingen doet, wordt wijs is zojuist verschenen. In dit boek vertelt Lisette Thooft, columnist van de Bezieling,  openhartig over alle domme dingen die zij in haar leven heeft gedaan. Ze lardeert dit met mythosofische verhalen, waaruit telkens weer blijkt: zonder diepte geen hoogte, zonder pijn geen genot, zonder domme dingen geen wijsheid.
Wie domme dingen doet, wordt wijs, De Boekerij, 240 blz., € 16,95

Reacties

 1. Wat een geweldige titel! Een grote troost voor mijzelf en vrijwel elk individu in onze samenleving...

  Wij mogen ons afvragen wat Nederlanders onderling per saldo nog toekomstbestendig kan verbinden? De meeste kerken zijn immers afgebroken en gaandeweg leeggestroomd & vergrijsd. Hutspotgeloof(*) compenseert wel iets, maar is tevens verwarrend... (*Zie The Future of Faith - Adjiedj Bakas en Minne Buwalda - https://www.youtube.com/watch?v=8mZqjfCa-Qw)

  Het is echter dom om de inspirerende spin-off, van alles wat onze troostrijke tradities voortbrachten, ter discussie te stellen. Sinterklaas krijgt nu de Zwarte Piet. Nederland staat nu mondiaal ter discussie! Al hebben wij/of heeft Verene Sheperd de domste dingen gedaan, wij worden nu vanzelf wat wijzer…!

  Carnaval is ook zo'n kleurrijke spin-off. Evenmin weg te denken. En humor blijft bovendien die meest acceptabele schokbreker, vooral in onze turbulente tijdgeest.

  Ik zie de toekomst positief, en er trekt inmiddels een denkbeeldige polonaise aan ons voorbij... Hierbij mogen onze politici en bancaire adviseurs voorop, de overige (waaronder ook kerkelijke) gezagsdragers mogen meelopen. Dit bemoedigende gezelschap komt vanzelf tot betere inzichten.

  Zodra iets, dat weerloos is, ten onrechte wordt aangeklaagd en/of dreigt te worden afgeschaft, komen wij collectief in beweging voor van alles wat ons het meest dierbaar is.

  Verene Sheperd mag zich, vanuit de VN opnieuw gaan buigen over het waarom in luttele dagen ruim 2 mln. steunbetuigingen spontaan worden gegeven? Dat kan absoluut geen adhesie aan racisme zijn! Als er nog ergens een land op deze wereld is waar rechtvaardigheid-, ontwikkelingshulp en sociaal bewustzijn centraal stond en zal blijven staan, dan is dat immers Nederland. Cordaid viert in 2014 haar 100 jarig bestaan! Dit is het bezielde bewijs van onze mondiale op de kwetsbare medemens gerichte betrokkenheid, waarvan de royale meerderheid overigens zwart is. Hoezo Nederland discrimineert...?!

  http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2013/10/2_miljoen_likes_voor_pietitie.html

  Louter 'trendwatching zwarte pieten’, hebben het recht van spreken wanneer Sinterklaas ter discussie staat. http://lnkd.in/bp68dzW

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

cross