Steun ons

De vrouw die ik was - Debuutroman van Lisette Thooft

5 mei 2014
2 minuten

cover_de_vrouw_die_ik_was_319_508Lisette Thooft, schijfster, journalist, speekster en coach,  heeft inmiddels een zeventiental boeken op haar naam staan. Maar recent verscheen voor het eerst een roman van haar hand. 'De vrouw die ik was', Querido Q Fonds, 187 blz., € 15,-.

Hoofdpersoon is Marise van Hout. Zij weet alles van sprookjes, maar lang en gelukkig leven – dat lukt nog niet zo best. Overal ziet ze heksen om zich heen: in haar jaloerse stiefzus, in haar vrouwenclub, en niet te vergeten in de collega die met haar man flirt. Een week met vriendinnen in de Zwitserse bergen verandert iets in haar. Op slinkse wijze ontdekt ze de ontrouw van haar man, en dan lijkt ze alle troeven in haar hand te hebben. Of toch niet? De vrouw die ik was is een geestige roman over dromen en wakker worden, over competitie tussen vrouwen en de vraag of je altijd de waarheid moet vertellen.

Lisette over haar eerste roman: "Elk nieuw boek is nog steeds speciaal, maar een debuutroman is extra spannend. Ben ik geslaagd als romanschrijfster? Mijn redacteur van de uitgeverij vindt van wel en ik heb een paar enthousiaste lezersreacties, maar hoe zal het publiek reageren? Ik ben van mijn leven nog nooit zo gelukkig geweest als tijdens het schrijven aan dit boek; de vreugde van het scheppen is bij fictie echt veel groter dan bij non-fictie. Maar ook de onzekerheid. Overigens heb ik al concrete plannen voor een tweede roman. Mijn droom is om romans te blijven schrijven zolang ik leef."

Anderen over De vrouw die ik was

"Sprankelende dialogen, speelse ideeën... Een boek als een warme zomerdag met een donker randje" - Susan Smit.

"Heerlijke roman, herkenbaar, humoristisch en wijs" - Annemiek Schrijver.

Lisette Thooft is redacteur en columnist van de Bezieling. Info: www.lisettethooft.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.
Elisabeth Bax Domon, 248 blz., € 24,90
Pete Greig KokBoekencentrum, 284 blz., € 19.99.
Herman De Dijn Halewijn, 248 blz., € 22,50.
Tomáš Halík, KokBoekencentrum, 320 blz., € 27,99.
cross