Steun ons

Webdebat 'Nederland heeft andere leiders nodig'

2 februari 2021
1 minuut
Roek Lips, een van de sprekers bij de debatserie.
Roek Lips, een van de sprekers bij de debatserie. "Onze tijd heeft alle kenmerken van een overgangsfase."

"Het zal ons nooit lukken met de huidige politiek de grote problemen als klimaatverandering, de dolgedraaide economie en de groeiende stromen vluchtelingen met enig succes aan te pakken. Het moet echt anders en snel." Dat zegt Johan Willemse, de voorzitter van de Beweging van Barmhartigheid. In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseert de Beweging van Barmhartigheid elke maand een webdebat over de aanpak van die grote problemen. De debatten zijn nadien te luisteren als podcast 

In de serie webdebatten van de Beweging van Barmhartigheid komen belangrijke sprekers aan het woord die ondanks hun somber stemmende boodschap toch positief zijn over de kansen om de problemen met succes aan te kunnen pakken. Maar er zit één vaste lijn in hun verhalen: de huidige leiders krijgen het niet voor elkaar.

De beweging van Barmhartigheid heeft voor haar debatserie welbewust geen politici uitgenodigd, maar denkers en doeners. "Want we hebben voor die betere wereld een heel andere manier van kijken nodig", aldus voorzitter Willemse.

De webdebatten zijn gratis toegankelijk. Men kan ook, via chat of e-mail, aan de debatten deelnemen. De debatten zijn nadien te luisteren als podcast.

De debatserie wordt vlak vóór de verkiezingen afgerond en zal uitmonden in een serie adviezen aan politici.

Meer informatie: www.barmhartigheid.nl. Op deze zijn zijn ook verwijzingen naar de podcasts te vinden.

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross