Steun ons

Kom Op Adem met Jacobine Geel - dagelijks op tv

23 maart 2020
2 minuten
Jacobine Geel
Jacobine Geel

In deze uitzonderlijke tijd worden we in ons dagelijks doen en laten beheerst door wat het coronavirus teweeg brengt. Maar wat inspireert, troost en bemoedigt ons daarbij? In het tv-programma 'Op Adem' vraag Jacobine Geel het aan haar gasten. Daarmee biedt KRO-NCRV vanaf 23 maart dagelijks, rond middernacht, een afsluiting van de dag.

Jacobine Geel ontvangt komende tijd onder andere burgemeester Jos Wienen, commissaris van de Koning Jaap Smit, theoloog Manuela Kalsky, musicus Johannes Leertouwer, burgemeester Marja van Bijsterveldt, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland René de Reuver en dominee Ad van Nieuwpoort.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Nederland.

Op Adem is vanaf maandag 23 maart dagelijks te zien bij KRO-NCRV op NPO 2 rond middernacht.

Maandag: René de Reuver (23-3)

Als voorman van de Protestantse Kerk in Nederland is hij dezer dagen de dominee des Vaderlands, maar ook voor hem persoonlijk komt het corona-virus heel dichtbij. Wat houdt hem op de been?

Dinsdag: Manuela Kalsky (24-3)

Deze tijd maakt heel veel solidariteit los maar het komt ook aan op innerlijke kracht. De teksten van de Duitse theoloog Bonhoeffer, die zich verzette tegen het nazisme helpt haar.

Woensdag: Jaap Smit (25-3)

Deze tijd bepaalt ons waar het echt op aan komt. Hij denkt vaak terug aan een angstige zeilervaring waarbij de veiligheid van het gezin van zijn stuurmanskunst afhing.

Donderdag: Bright Richards (26-3)

Al tijdens de oorlog in Liberia als klein jongetje kon hij de spanning aan dankzij het samen zingen van Negro Spirituals. Zijn favoriet: God will take care of you. Hij luistert er nu weer heel vaak naar.

Vrijdag: Bastiaan Ragas (27-3)

De stoïcijnse nuchterheid en de dichterlijke nabijheid. Hij heeft ze allebei nodig om in deze tijd hoop te houden.

Zaterdag: Johannes Leertouwer (28-3)

Voor dirigent en violist Johannes Leertouwer is het spelen van de Matthaus Passion is een jaarlijks terugkerend hoogtepunt van vooral beleving van gemeenschap. En dat wordt het meest indringend voelbaar in de aria ‘Erbarme Dich’.

Zondag: Ad van Nieuwpoort (29-3)

Dominee Ad van Nieuwpoort voelt zich in deze onzekere tijd als Jona in de walvis. Het hele bestaan moet gereset worden.

Maandag: Cocky Drost (30-3)

Nu Cocky Drost noodgedwongen al weken met haar gezin thuiszit, ontdekt ze dat het ook een kans is om het te laten schuren in de relatie: maak vooral af en toe ruzie over die kaasschillen.

Dinsdag: Jos Wienen (31-3)

Burgemeester Jos Wienen is onder de indruk van de veerkracht die hij ziet in zijn stad Haarlem. Maar houdt zijn hart vast voor het moment dat het veertje lam wordt…

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross